Kırgızistan’da bulunan Oş Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tümönbay Koldoşev ve akademisyenlerden oluşan heyet Kastamonu ziyaretleri kapsamında yüksekokulumuzu ve ilçemizi ziyaret etti.

Kastamonu Üniversitesi ile Oş Devlet Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, bünyesinde Kırgız-Türk Fakültesi açılan Oş Devlet Üniversitesi heyetiyle kente gelen Koldoşev, ilçemizde incelemelerde bulundu.

Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Korhan Enez ve Abana Belediye Başkanımız Altan Erdoğan tarafından karşılanan Oş Üniversitesi akademisyenleri, Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu binasını gezerek bölümler ve ilçemizin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Koldoşev Abana’da çok verimli ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Doğa harikası bir ilde olmaktan son derece mutluyuz. Oş’a döndüğümüzde Abana’nın çok güzel bir yer olduğunu anlatacağız. Abana’da çok güzel bir şekilde ağırlandık, teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Programın ardından ilçemizin gezilmesiyle ziyaretçilerimiz onuruna Belediye Başkanımız Altan Erdoğan tarafından yemek programında bir araya gelindi, ilçemiz ziyaretleri anısına hediye takdimi yapıldı.