Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım 2015’ te günün anlam ve önemine yönelik Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları programa Yüksekokulumuz ev sahipliği yaptı. İlçe merkezindeki Atatürk anıtında gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ile diğer daire müdürleri ve halktan katılanlar ile öğrenciler katıldılar. Hazırlanan programın sunumunu Abana Atatük İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Seçil MUZIROĞLU’ nun yaptığı programın açılış konuşmasını da Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seyfettin PALABIYIK yaptı. Atatürk’ün sevdiği türküler ve şiir dinletileri ile başlayan program, sonrasında lise ve ilköğretimden katılan öğrencilerin okudukları şiirler ve Atatürk’ün yaşamından kesitlerle oluşturulan slayt kareleri gösterildi.

Öğrencilerin vatanımızı, milletimizi Cumhuriyet ile buluşturan Atatürk’e bağlılıklarını öne çıkaran resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye girenler tebrik edilerek, ödülleri verilmek üzere; protokol üyeleri sahneye davet edildi. Ödül takdimi ardından okulumuz Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından “Atatürk Oratoryosu” adlı gösterileri gerçekleştirildi.