Yüksekokulumuzun Projesi Ulusal Basında Geniş Yankı Buldu

Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü Öğretim Elelemanı, Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm başkanı ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Ümit TEPE yürütücülüğünde, Yüksekokulumuz Otomotiv Teknolojisi öğrencileri ile birlikte 5 ay süren yoğun Ar-Ge çalışmalar sonucunda yerli, ultralight tek kişilik güneş enerjili otomobil projesini tamamlandı. Anadolu Ajans muhabiri Semih YÜKSEL tarafından halka aktarılan bu haber ulusal basında geniş yer aldı. Projenin yer aldığı medya kaynaklarında bazıları aşağıda yer almaktadır.

Projenin hayata geçilmesinde desteklerinden ötürü Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Seyit AYDIN 'a teşekkür eder, Öğrencilerimize bundan sonraki projelerinde başarılar dileriz.

Güneş enerjili aracın teknik özellikleri aşağıdaki gibidir.