ABANA SABAHAT-MESUT YILMAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

MYO01

TARİHÇE

Abana meslek yüksekokulu 2547 sayılı kanun’un 2880 sayılı kanun’la değişik 7/d–2 maddesi uyarınca 21.09.2007 tarihinde kurulmuştur. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 02.10.2007 tarih ve 3645-26282 sayılı kararı ile Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Meslek yüksekokulu temeli 04/12/2010 tarihinde atılmıştır. 07.09.2013 yılında düzenlenen resmi törenle açılışı yapılmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk olarak tercih kılavuzunda yer alarak 84 öğrenci ile eğitime başlamıştır. 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibari ile mevcut programlardan Yerel Yönetimler programına 26, Yapı Denetimi programına 21 öğrenci yerleşmiştir. Otomotiv Teknolojisi programı ile Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi programına YÖK kontenjan vermediğinden dolayı bu programlarda eğitim 2. Sınıflar ile devam etmektedir.

YÜKSEKOKUL BÖLÜMLERİ VE BU BÖLÜMLERİN İŞ OLANAKLARI

Otomotiv Teknolojisi Programı mezunları, kamu ve özel sektöre bağlı kuruluşlarda, organize sanayi bölgeleri, otomotiv, hassas döküm, metal döküm sektörlerinde, fabrikalar, atölyeler ve kendi kuracakları iş yerlerinde çalışma imkanına sahiptirler.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı mezunları doğalgaz sektöründe mal/hizmet üreten firmalar, ısıtma ve baca sistemleri üreten sanayi kuruluşları, doğalgaz dağıtım firmaları ve ısı merkezlerinde istihdam edilirler. Ayrıca, programın geniş kapsamlı yapısı gereği Enerji sektöründeki teknik ara eleman ihtiyacına yönelik farklı pek çok pozisyonda da istihdam edilme imkânları mevcuttur.

Yerel Yönetimler Programında mezun olan öğrenciler, başta kamu kuruluşlarının ve giderek artan oranda da özel sektör kuruluşlarının, genel yönetimi, personel yönetimi, araştırma ve geliştirme gibi bölümlerinde, bir anlamda yönetimin her kademesinde görev alabilmektedirler. Program mezunları aldıkları eğitimin bir sonucu olarak kimi hizmetler dışında yerel yönetimlerin her düzeyinde çalışabilecek formasyona sahiptir. Genellikle Belediyeler, Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar ve bunlara bağlı kuruluşlarda görev alabilmektedirler.

Yapı Denetimi Programı’ndan mezun olan öğrenciler ‘‘Yapı Denetim Teknikeri’’ ünvanını alacaktır. Bu programdan mezun olacak öğrencilerin Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde hizmet veren özel kuruluşlarda (Yapı Denetim Şirketleri, Müteahhitlik Şirketleri, Proje Büroları) iş bulmaları veya çeşitli devlet kuruluşlarında çalışmaları mümkün olacaktır.

ABANA SABAHAT MESUT YILMAZ MYO YÜKSEKOKULU RESİMLERİ

ABANA KYK YURDU RESİMLERİ